Bart (geriatrisch verpleegkundige) vertelt

“Het geeft veel voldoening om mensen in de laatste fase van hun leven te begeleiden”

Bart is geriatrisch verpleegkundige bij Fidesta Skoatterhuys in Heerenveen.

“Mensen een plezierige dag laten hebben, ze lichtpuntjes laten beleven, daar staan wij de bewoners graag in bij. We lachen heel wat af met elkaar en we maken het gezellig. 
De ouderenzorg spreekt me heel erg aan. Het geeft veel voldoening om mensen in de laatste fase van hun leven te begeleiden. Natuurlijk is er een zorgvraag en hebben ze hun natje en droogje nodig, tegelijk gaat het om zoveel meer. Zo is het soms lastig om te accepteren dat je achteruitgaat en dat het ook niet meer beter wordt. Erover praten, of er soms gewoon zijn, zo kun je wat voor ze betekenen. En zij ook voor ons; met al hun levenservaring zijn er mooie waardevolle gesprekken.

Fidesta Skoatterhuys bestaat nog niet zo lang. Dat betekent dat nog niet alles vastligt. We groeien nog elke dag, ik vind het mooi om hier onderdeel van te zijn.
In het team zijn we gelijkwaardig, het gaat niet om de hiërarchie. Alleen in taken zijn er soms verschillen, maar we doen het echt met z’n allen als team. En dat merken de bewoners ook.”
 

Onze vacatures

Word vrijwilliger bij ons!

Fidesta Noarderthús Workum

Verzorgende IG

Laagdrempelig samenwerken om de beste kwaliteit van zorg te geven
Fidesta Offingaburg Hallum