Fidesta Noarderthús in Workum: goed en vertrouwd zorgen 


In het hart van Workum, aan de sfeervolle hoofdstraat ‘t Noard, staat Fidesta Noarderthús. Bij ons houden bewoners regie over hun eigen leven en kunnen hun eigen keuzes maken. Zo kunnen ze een goed en een fijn leven leiden. We houden rekening met de wensen, normen en waarden en persoonlijke keuzes van elke bewoner. We spelen hier op in en gaan respectvol met de bewoners om. Dat is voor ons niet meer dan logisch. Goed en vertrouwd zorgen is wat we doen in een kleinschalige en beschutte woonomgeving. 


Wonen in je eigen vertrouwde omgeving

Wij zijn Leen en Froukje van Poelje, de zorgondernemers van Fidesta Noarderthús in Workum. We zijn er dagelijks te vinden. We zijn beide geboren en getogen en verankerd in het dagelijkse leven in Workum. Toen we wilden starten met een kleinschalige woonzorgvoorziening, was gelijk duidelijk waar we dit wilden doen: in Workum, in ‘ús eigen stêd’. Voor ons de prettigste plek om te leven als je ouder wordt en dat geldt voor veel mensen uit Workum en omgeving. Wonen in je eigen buurt, met mensen dichtbij die je kent, herkent, met familie en vrienden om je heen, in een huiselijke omgeving die veiligheid biedt: dat kan bij ons in Fidesta Noarderthús. Een echt thuis, met de zorg die je nodig hebt. Dat doen we samen met een vertrouwd team in een huiselijke omgeving, waar uniformen taboe zijn en waar we rustig tijd nemen voor en met elkaar.

Samen het dagelijkse leven beleven 

Kleinschalig wonen betekent bij ons zelfstandig wonen in een eigen appartement en tegelijk onderdeel zijn van een gezamenlijk huishouden. Waarbij bewoners zelf kiezen hoe ze hier vorm aan geven. Bewoners en medewerkers beleven samen het dagelijkse leven met elkaar. Van het boodschappen doen, eten, lezen, televisiekijken tot gewoon even lekker wegdromen bij het horen van mooie muziek. Bij ons leven de bewoners in een prettige sfeer waarin ze zich begrepen voelen. We realiseren ons dat we te gast zijn in het leven van de bewoners.

Fidesta Noarderthús heeft 10 tweekamerappartementen tussen de 60m2 tot 65m2 met elk een woonkamer, keuken en aparte slaapkamer met een ruime douche en toilet.

"Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. "

Thea Siemensma woonde samen met haar man Symen in Fidesta Noarderthús.
 
“Symen had dementie en we wilden het voor zijn dat het thuis niet meer ging. Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. Dat vonden...

Beschikbare appartementen

Twee kamer appartement beschikbaar
Beschikbaar vanaf heden

Nieuws

“Ook ik word hier gezien en gehoord”
Rosita Mulder is verzorgende IG bij Fidesta Noarderthús

“Sinds twee jaar werk ik bij Fidesta...
Lees meer...
“Ook ik word hier gezien en gehoord”

Vacatures

Verzorgende IG | Invalkracht
Wij verwelkomen je graag in ons topteam!
Word vrijwilliger bij ons!

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Noarderthús

We geven u graag een kijkje in het dagelijks...

Naar album

Fidesta Noarderthús

Ons team heet u graag welkom om eens een kijkje te komen nemen op ons plekje aan het Noard in Workum. Bel gerust!
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Leen en Froukje van Poelje
Noard 101
8711 AD Workum
(0515) 767 005