Fidesta Sinnemahuys in Dronryp: by ús, mei ús
Wij zijn Daniël en Martine Hartog, de zorgondernemers van ons Fidesta Sinnemahuys in Dronryp. Sinds juni 2021 is onze gezamenlijke droom werkelijkheid geworden: een eigen kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen. Denken in mogelijkheden, met anderen van het leven genieten, elkaar zien en respecteren: het komt hier allemaal samen. By ús, mei ús, dat proberen we in ons Fidesta Sinnemahuys elke dag waar te maken. De verbinding is groot met de bewoners die ‘by ús’ wonen. Lekker en gezond eten en drinken is belangrijk bij ons. Iedereen kijkt er naar uit als Daniël voor de bewoners kookt.

Een glimlach op het gezicht
De gezamenlijke huiskamer is dé plek in Fidesta Sinnemahuys. Veel bewoners zien de huiskamer als een verlengde van hun eigen appartement, ze zijn er graag. We zijn er veel samen en we genieten met elkaar van de leuke dingen des levens. Het koffiedrinken is ook zo’n moment om gezellig bij elkaar te zitten. Onze drie opgroeiende kinderen komen regelmatig even langs. Bewoners vinden het leuk om met hen een praatje te maken of een spelletje te doen.
Bewoners worden bij ons gezien. We kijken zo goed mogelijk wat ze nodig hebben en waar hun behoeftes liggen. Als we daar bij kunnen aansluiten, dan doen we het goed. We zien graag weer de glimlach op hun gezicht.
We zijn met het zorgteam en onze vrijwilligers als het ware het vangnet voor de bewoners. Van familie horen we vaak terug dat ze – als hun naaste eenmaal bij ons woont – ze de ruimte voelen om de dagelijkse zorg los te laten. Ze merken dat hun echtgenoot of ouder het goed bij ons heeft en weer opknapt. Wel blijven ze nog volop betrokken en onderdeel van het leven van de bewoner.
Gerieflijke appartementen
Begin 2021 is Fidesta Sinnemahuys volledig gerenoveerd. De appartementen, de gezamenlijke huiskamer: we zijn heel blij en trots hoe mooi het is geworden. We hebben 18 moderne, gerieflijke tweekamerappartementen. Ze hebben elk een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime badkamer met douche met toilet. U richt uw appartement naar eigen wens en smaak in. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen waarvan er één zorg nodig heeft.
Fidesta Sinnemahuys staat aan de rand van Dronryp, op zo’n 500 meter van winkels en andere voorzieningen. Onze ruime tuin, met een ruim terras heeft een prachtig uitzicht op de weilanden. Als de zon maar even schijnt, kunnen we al snel lekker buiten zitten. De kruidentuin is de trots van Daniël, die graag verse kruiden voor het eten gebruikt.Fidesta Sinnemahuys is gevestigd in het complex Nij Drenninge (voorheen Drenningahof). Naast de 18 appartementen van ons zijn er nog 37 appartementen in het complex.
"Er is een last van mijn schouders gevallen"
Vacatures
Veelgestelde vragen
De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.
En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft.
Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt.
Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn.
De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.
Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.
De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.
Als u in een Fidesta huis komt wonen betaalt u zelf maandelijks aan de zorgondernemers:
- Huur van het eigen appartement, huurservicekosten en nutsvoorzieningen (gas, water, licht);
- Dienstverleningskosten (kosten voor dienstverlening, zoals eten en drinken, schoonmaak algemene ruimtes en de persoonlijke was van de bewoner);
- Een eigen bijdrage aan het CAK. Dit is altijd een "lage'' eigen bijdrage omdat u in een Fidesta huis zelf betaalt voor de huur en de servicekosten (een verpleeghuis is een instelling en daar betaalt u namelijk een 'hoge' eigen bijdrage). De daadwerkelijk hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie (het inkomen, het vermogen, de indicatie en de samenstelling van het huishouden). Met behulp van de rekenhulp CAK kunt u berekenen wat uw eigen bijdrage is. In de rekenhulp CAK, geeft u aan op de vraag: Welke zorg of ondersteuning: Persoongebonden Budget voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of PGB voor verpleging en verzorging (ZvW). (u gaat namelijk niet in een instelling wonen).
Wij kunnen u meer informatie over de kosten geven, toegepast op uw eigen situatie.
Vergoeding
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor de kosten voor zorg, ondersteuning en begeleiding heeft een bewoner een indicatie nodig. Deze wordt uitbetaald middels een Persoonsgebonden Budget (PGB).
Een PGB is mogelijk in verschillende wetten, die elk hun eigen regels kennen. Dit zijn:
Wet langdurige zorg (Wlz)
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Ziektekostenverzekeringswet (ZvW)
Aanvragen indicatie en PGB
Als u graag in een Fidesta huis wilt wonen, bespreken wij samen met u - en in veel gevallen met uw naaste - welke zorg u nodig heeft. Op basis daarvan maken wij een inschatting voor welke wet u in aanmerking komt. De zorgadministratie van Fidesta kan u hier meer over vertellen.
Heeft u al een indicatie op basis van Zorg in Natura(ZIN), dan zal deze worden omgezet naar een PGB. Ook hier ondersteunt de zorgadministratie van Fidesta u graag bij.
Op de website van Zorgwijzer leest u uitgebreide en heldere informatie over een PGB.
Fotoalbums


Fidesta Sinnemahuys
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.
Groet, Daniël en Martine Hartog
9035 EK Dronryp