Fidesta Sinnemahuys in Dronryp: by ús, mei ús


Wij zijn Daniël en Martine Hartog, de zorgondernemers van ons Fidesta Sinnemahuys in Dronryp. Sinds juni 2021 is onze gezamenlijke droom werkelijkheid geworden: een eigen kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen. Denken in mogelijkheden, met anderen van het leven genieten, elkaar zien en respecteren: het komt hier allemaal samen. By ús, mei ús, dat proberen we in ons Fidesta Sinnemahuys elke dag waar te maken. De verbinding is groot met de bewoners die ‘by ús’ wonen. Lekker en gezond eten en drinken is belangrijk bij ons. Iedereen kijkt er naar uit als Daniël voor de bewoners kookt.


Een glimlach op het gezicht

De gezamenlijke huiskamer is dé plek in Fidesta Sinnemahuys. Veel bewoners zien de huiskamer als een verlengde van hun eigen appartement, ze zijn er graag. We zijn er veel samen en we genieten met elkaar van de leuke dingen des levens. Het koffiedrinken is ook zo’n moment om gezellig bij elkaar te zitten. Onze drie opgroeiende kinderen komen regelmatig even langs. Bewoners vinden het leuk om met hen een praatje te maken of een spelletje te doen.  
Bewoners worden bij ons gezien. We kijken zo goed mogelijk wat ze nodig hebben en waar hun behoeftes liggen. Als we daar bij kunnen aansluiten, dan doen we het goed. We zien graag weer de glimlach op hun gezicht.  
We zijn met het zorgteam en onze vrijwilligers als het ware het vangnet voor de bewoners. Van familie horen we vaak terug dat ze – als hun naaste eenmaal bij ons woont – ze de ruimte voelen om de dagelijkse zorg los te laten. Ze merken dat hun echtgenoot of ouder het goed bij ons heeft en weer opknapt. Wel blijven ze nog volop betrokken en onderdeel van het leven van de bewoner. 

Gerieflijke appartementen

Begin 2021 is Fidesta Sinnemahuys volledig gerenoveerd. De appartementen, de gezamenlijke huiskamer: we zijn heel blij en trots hoe mooi het is geworden. We hebben 18 moderne, gerieflijke tweekamerappartementen. Ze hebben elk een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime badkamer met douche met toilet. U richt uw appartement naar eigen wens en smaak in. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen waarvan er één zorg nodig heeft.

Fidesta Sinnemahuys staat aan de rand van Dronryp, op zo’n 500 meter van winkels en andere voorzieningen. Onze ruime tuin, met een ruim terras heeft een prachtig uitzicht op de weilanden. Als de zon maar even schijnt, kunnen we al snel lekker buiten zitten. De kruidentuin is de trots van Daniël, die graag verse kruiden voor het eten gebruikt.

Fidesta Sinnemahuys is gevestigd in het complex Nij Drenninge (voorheen Drenningahof). Naast de 18 appartementen van ons zijn er nog 37 appartementen in het complex. 

"Hij vindt gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer"

De vader van Astrid Wobbes woont in Fidesta Sinnemahuys.

“Mijn vader kon na een operatie niet meer terug naar zijn eigen huis. Het huis was niet geschikt voor de benodigde aanpassingen. Hij is geboren en getogen in Dronryp, dus voor hem is...

Beschikbare appartementen

Nog een paar appartementen - voor wonen met zorg
Beschikbaar vanaf heden

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is geschikt voor ouderen die zich thuis niet meer prettig en veilig voelen. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruit gaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of ze voelen zich alleen en het lukt ze niet meer goed om goed de dag door te komen. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Ze kunnen er leven zoals ze gewend zijn. Dat betekent dat ze zelf bepalen hoe hun dag eruitziet, waarbij ze rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. Ze wonen en leven immers met elkaar onder één dak.

Bewoners zijn bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft rust en een vertrouwd en veilig gevoel, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben, zo nodig met domotica een aanpassingen. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, ze horen erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren hen om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met hun hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee. Samen met een hecht team van medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. De medewerkers zien de bewoners en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze doen ertoe. Ze zien vaak snel wat een bewoner nodig heeft of als er iets niet goed gaat, bijvoorbeeld met hun gezondheid of hoe ze zich voelen.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de bewoner.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op om een afspraak te maken.

Nee. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Er is altijd iemand nabij (24 uurs zorg). Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
 
Als u in een Fidesta huis komt wonen betaalt u maandelijks:
  • Huur van uw eigen appartement, huurservicekosten en nutsvoorzieningen (gas, water, licht);
  • Dienstverleningskosten (kosten voor onder andere dienstverlening, eten en drinken);
  • Naast de vergoeding die u krijgt voor de zorg, ondersteuning en begeleiding, betaalt de meeste bewoners een eigen bijdrage (afhankelijk van uw eigen situatie).
Wonen in een Fidesta huis is veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Bovendien bent u bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). We merken dat dit rust en een veilig gevoel geeft, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten.

Voor alle vergoedingen heeft u een indicatie en een Persoonsgebonden Budget (PGB) nodig.

Op de website van Zorgwijzer leest u uitgebreide heldere informatie over een PGB. 
 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Sinnemahuys

We geven u graag een kijkje in het dagelijks...

Naar album

Bekijk de appartementen

We laten u graag zien hoe de appartementen...

Naar album

Fidesta Sinnemahuys

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek.
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Daniël en Martine Hartog
Hearewei 151
9035 EK Dronryp
06 - 81 43 07 99