Fidesta Sinnemahuys in Dronryp: by ús, mei ús


Wij zijn Daniël en Martine Hartog, de zorgondernemers van ons Fidesta Sinnemahuys in Dronryp. Sinds juni 2021 is onze gezamenlijke droom werkelijkheid geworden: een eigen kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen. Denken in mogelijkheden, met anderen van het leven genieten, elkaar zien en respecteren: het komt hier allemaal samen. By ús, mei ús, dat proberen we in ons Fidesta Sinnemahuys elke dag waar te maken. De verbinding is groot met de bewoners die ‘by ús’ wonen. Lekker en gezond eten en drinken is belangrijk bij ons. Iedereen kijkt er naar uit als Daniël voor de bewoners kookt.


Een glimlach op het gezicht

De gezamenlijke huiskamer is dé plek in Fidesta Sinnemahuys. Veel bewoners zien de huiskamer als een verlengde van hun eigen appartement, ze zijn er graag. We zijn er veel samen en we genieten met elkaar van de leuke dingen des levens. Het koffiedrinken is ook zo’n moment om gezellig bij elkaar te zitten. Onze drie opgroeiende kinderen komen regelmatig even langs. Bewoners vinden het leuk om met hen een praatje te maken of een spelletje te doen.  
Bewoners worden bij ons gezien. We kijken zo goed mogelijk wat ze nodig hebben en waar hun behoeftes liggen. Als we daar bij kunnen aansluiten, dan doen we het goed. We zien graag weer de glimlach op hun gezicht.  
We zijn met het zorgteam en onze vrijwilligers als het ware het vangnet voor de bewoners. Van familie horen we vaak terug dat ze – als hun naaste eenmaal bij ons woont – ze de ruimte voelen om de dagelijkse zorg los te laten. Ze merken dat hun echtgenoot of ouder het goed bij ons heeft en weer opknapt. Wel blijven ze nog volop betrokken en onderdeel van het leven van de bewoner. 

Gerieflijke appartementen

Begin 2021 is Fidesta Sinnemahuys volledig gerenoveerd. De appartementen, de gezamenlijke huiskamer: we zijn heel blij en trots hoe mooi het is geworden. We hebben 18 moderne, gerieflijke tweekamerappartementen. Ze hebben elk een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime badkamer met douche met toilet. U richt uw appartement naar eigen wens en smaak in. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen waarvan er één zorg nodig heeft.

Fidesta Sinnemahuys staat aan de rand van Dronryp, op zo’n 500 meter van winkels en andere voorzieningen. Onze ruime tuin, met een ruim terras heeft een prachtig uitzicht op de weilanden. Als de zon maar even schijnt, kunnen we al snel lekker buiten zitten. De kruidentuin is de trots van Daniël, die graag verse kruiden voor het eten gebruikt.

Fidesta Sinnemahuys is gevestigd in het complex Nij Drenninge (voorheen Drenningahof). Naast de 18 appartementen van ons zijn er nog 37 appartementen in het complex. 

"Hij vindt gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer"

De vader van Astrid Wobbes woont in Fidesta Sinnemahuys.

“Mijn vader kon na een operatie niet meer terug naar zijn eigen huis. Het huis was niet geschikt voor de benodigde aanpassingen. Hij is geboren en getogen in Dronryp, dus voor hem is...

Beschikbare appartementen

Regelmatig appartementen - voor wonen met zorg
Beschikbaar vanaf heden

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Sinnemahuys

We geven u graag een kijkje in het dagelijks...

Naar album

Bekijk de appartementen

We laten u graag zien hoe de appartementen...

Naar album

Fidesta Sinnemahuys

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek.
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Daniël en Martine Hartog
Hearewei 151
9035 EK Dronryp
06 - 81 43 07 99