Fidesta It Hofke: het ultieme gevoel van zelfstandigheid

In Fidesta it Hofke in Grou kun je zelfstandig wonen in je eigen woning, met de nodige begeleiding als je het lastig vindt om het ‘gewone’ dagelijkse leven op de rit te krijgen en te houden. Dat kan te maken met een lichte tot matige beperking (verstandelijk en/of lichamelijk) of een stoornis in het autistisch spectrum. 


Wonen met begeleiding voor mensen met een lichte tot matige beperking

Op zoek naar zelfstandigheid met de nodige begeleiding? Dan is Fidesta it Hofke in Grou dé plek voor jou! Bij ons vind je een warme en veilige omgeving waar je kunt wonen in je eigen appartement en waar je individuele begeleiding krijgt van onze deskundige medewerkers. Daarnaast kun je deelnemen aan gezellige momenten in onze gezamenlijke huiskamer. 

Anne en Andrea Sinnema zijn sinds 1 juli 2022 de trotse zorgondernemers van Fidesta it Hofke. Anne hierover: “Geluk is een groot goed. En het nastreven van geluk is precies waar het bij Fidesta It Hofke om draait. We gaan voor het bieden van de beste mogelijk zorg en ondersteuning aan de cliënten. Kwalitatief hoogwaardig, maar vooral ook warm en in een eigen veilige en vertrouwde omgeving waarin de cliënten zich helemaal thuis voelen. Waarin ze betekenisvol kunnen leven en gewoon gelukkig kunnen zijn."

 

Veiligheid, gezelligheid en structuur

Bij Fidesta it Hofke hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en een kleinschalige aanpak. Onze vaste groep medewerkers uit de nabije omgeving ondersteunt je bij het nemen van je eigen beslissingen en het benutten van je mogelijkheden. We stimuleren je om deel te nemen aan het dagelijks leven en bieden daarbij de benodigde begeleiding.
We bieden daarnaast ook aanvullende mogelijkheden zoals zorg, huishoudelijke hulp en verse maaltijden. Bij ons is er altijd een oplossing op maat, of het nu gaat om kosten of de geboden zorg en ondersteuning.

Zelfstandigheid volgens het Fidesta It Hofke

Echt persoonlijk, dat is wat Fidesta it Hofke kenmerkt. Bij Fidesta it Hofke staat niet alleen het wonen, maar ook zelfstandigheid, werken en leren centraal. Samen benutten we alle mogelijkheden om jouw leven zo aangenaam en compleet mogelijk te maken. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt, er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en samen activiteiten doen. Door het intensieve contact en de begeleiding zien de medewerkers wat jij nodig hebt. De lijnen zijn kort, waardoor snel beslissingen kunnen worden genomen.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de individuele begeleiding zijn er ook andere mogelijkheden waar gebruik van kan worden gemaakt: 
•    Als het nodig is kan ook lichte tot matige zorg door Fidesta it Hofke worden gegeven (thuiszorg).
•    Je kunt huishoudelijke hulp krijgen.
•    In de gezamenlijke huiskamer wordt elke dag een verse maaltijd gekookt. Je kunt op vaste tijden mee eten, of een maaltijd afhalen.
•    Er zijn vaste koffie-/theemomenten waar je bij kunt aansluiten.

Kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de begeleiding, zorg en huishoudelijke hulp (deels) vergoed te krijgen. Dat kan via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de eigen ziektekostenverzekering (ZVW) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De maaltijden en de huur betaald de cliënt zelf. De huur van de woning gaat via woningbouwcorporatie Elkien.

Wil je meer informatie of een rondleiding?

Wil je meer weten of een kijkje nemen bij Fidesta it Hofke? Neem dan contact op met Anne of Andrea Sinnema op 06 43604412 of met het team op locatie op 06 11057865. We staan altijd voor je klaar en kijken ernaar uit om je te verwelkomen! 

Beschikbare appartementen

Woning beschikbaar bij Fidesta It Hofke in Grou, exclusief voor mensen met een zorgindicatie die begeleiding willen ontvangen van ons toegewijde team.
Beschikbaar vanaf heden

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Fidesta it Hofke

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met je in gesprek.
We hebben regelmatig een woning beschikbaar, meld je bij ons aan voor de interesselijst.

 
Mr. P. Jelles Troelstrawei 2-6
9001 CV Grou
06-11057865
06-43604412