Fidesta Offingaburg in Hallum: samen thuis in zorg 


Fidesta Offingaburg is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor beschut wonen in het complex Offingaburg in Hallum. Er wonen senioren die zorg, aandacht en welzijn nodig hebben. Fidesta Offingaburg biedt deze mogelijkheid aan ouderen die zelfstandig willen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving, waar ze zijn opgegroeid, dichtbij familie en vrienden. Ruime appartementen zijn speciaal bedoeld voor senioren (ook echtparen) die langdurige zorg nodig hebben en tegelijk zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven willen houden. Er zijn dag en nacht zorgmedewerkers aanwezig.


Kleinschalig karakter biedt veel extra’s

De appartementen liggen rondom een gezellige gemeenschappelijke huiskamer waar iedere bewoner welkom is. Dagelijks koken en eten de bewoners en verzorgenden er samen. En voor degene die dat wil; in het eigen appartement eten kan natuurlijk ook. In de huiselijke sfeer is er volop persoonlijke aandacht voor iedere bewoner. Vaak een praatje, een arm om de schouder, activiteiten of men gaat naar buiten voor een wandeling en een frisse neus. Door het beperkte aantal appartementen is die zorg echt persoonlijk en behulpzaam. 
Irene Romers is het gezicht van Fidesta Offingaburg. Samen met haar partner Tony runt zij het Fidesta huis.

"Mem vindt het fijn dat ze altijd dezelfde gezichten van verzorgenden ziet"

De moeder van Pier Minnema woont in Fidesta Offingaburg.
 
”Onze ouders - echte Hallumers - verhuisden naar het complex Offingaburg toen ze ouder werden en gelijkvloers wilden wonen. Na het overlijden van heit kwam mem alleen te staan. Toen ze...

Beschikbare appartementen

Ruim driekamerappartement - ook geschikt voor echtparen
Beschikbaar vanaf heden

Vacatures

Verzorgende IG
Samen met je collega's de beste kwaliteit van zorg geven!

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeerimpressie Offingaburg

Krijg een indruk van hoe het is om te...

Naar album

Appartementen Fidesta Offingaburg

Krijg een indruk van Fidesta Offingaburg

Naar album

Fidesta Offingaburg

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek!
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Irene Romers
Offingaburg 8
9074 DV Hallum
(0518) 767 090