"Zorg met een goud randje"

Beschermd wonen in een bouwkundig erfgoed, met de luxe van nu! Het Piet Blomgebouw is verbouwd tot Fidesta Piet Blomhuis. De appartementen in Fidesta Piet Blomhuis zijn van alle gemakken voorzien. "Het zijn volwaardige, ruime en lichte appartementen", zegt Sima. "De appartementen beschikken over vloerverwarming, een keuken met vaatwasser, vriezer, koelkast, oven en kookplaat, een eigen woonkamer en afhankelijk van welk appartement ze kiezen één of twee slaapkamers." Zia vult aan: "Naast de ruimere appartementen hebben we ook studio's. Je hebt dan een vide die geschikt is om te gebruiken als slaapkamer. Die appartementen zijn uiteraard alleen geschikt voor mensen die nog goed ter been zijn." De oppervlakte van de appartementen varieert tussen de 44 m² en 92 m².

Als u in het Fidesta Piet Blomhuis komt wonen, dankunt u het appartement helemaal zelf inrichten naar uw wens en smaak. En nog leuker is dat familie die bijvoorbeeld ver weg woont, gewoon mag blijven logeren in jouw appartement. 

Sinds 1 februari 2024 zijn Zia en Sima Nezami er als zorgondernemers van Fidesta om zorg met een goud randje te verlenen, voor wie behoefte heeft aan beschermd wonen met lichte tot matige zorg.

U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen maar als dat thuis niet meer gaat, of u wilt dit voor zijn, dan is verhuizen naar het Fidesta Piet Blomhuis Heemskerk misschien iets voor u. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. In het Fidesta Piet Blomhuis Heemskerk woont u met eigen regie en krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U woont zelfstandig in uw appartement met vrijheid en regie over uw eigen leven. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht) en dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel. U bent bij ons ook als (echt)paar welkom, zelfs als maar één van u zorg nodig heeft. 

Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich hier aanmelden voor een rondleiding of een informatiegesprek.


Persoonlijk en vertrouwd

U woont in een vertrouwde woonomgeving, dicht bij de mensen die belangrijk voor u zijn. Familie, vrienden en kennissen horen bij het leven. U ontvangt bezoek zoals u gewend bent en als het uitkomt kunnen ze meedoen of helpen bij een gezamenlijke activiteit.

In ons Fidesta Piet Blomhuis is er tijd en ruimte voor persoonlijke contact en aandacht voor elkaar. Zia en Sima Nezami zijn het gezicht van hun Fidesta huis. Ze werken zelf mee en leren zo hun bewoners goed kennen. Ze doen er - samen met hun (zorg)team- alles aan om het u als bewoner naar de zin te maken.

"De huiselijke, gezellige en gemoedelijke sfeer in ons huis zorgen ervoor dat u zich snel thuis voelt. Wij geloven erin dat als u bij ons woont, daarmee een opname in een verpleeghuis kan worden uitgesteld of zelfs kan worden voorkomen." 

In Fidesta Piet Blomhuis zijn de lijntjes kort, wat een heldere communicatie geeft. Wanneer nodig kan er snel worden overlegd met de huisarts of uw naasten. Dat gaat altijd in overleg met u.

Naast wonen met zorg is een tijdelijk verblijf met zorg(zoals crisisopvang) ook mogelijk. Zoals na een ziekenhuisopname of als uw mantelzorger op vakantie is. Verder is er dagbesteding, ook voor wie niet bij ons in het Fidesta Piet Blomhuis woont.

Als bewoner in Het Fidesta Piet Blomhuis ontvangt u lichte tot matige zorg volgens uw indicatie. Deze zorg, ondersteuning en begeleiding worden deels of volledig vergoed via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Ziektekostenverzekering (Zvw), Wet langdurige zorg (Wlz) of via een bijdrage uit uw eigen middelen.

Reportage IJmond TV over Fidesta Piet Blomhuis

Beschikbare appartementen

1, 2 of 3 kamer appartementen beschikbaar, zie plattegronden in fotoalbum
Beschikbaar vanaf heden

Nieuws

Grote opkomst Open Dag Fidesta Piet Blomhuis, Heemskerk
Heemskerk, 20 april 2024 - Fidesta Piet Blomhuis opende op zaterdag 20 april zijn deuren voor... Lees meer...
Grote opkomst Open Dag Fidesta Piet Blomhuis, Heemskerk

Vacatures

Activiteitenbegeleider
20-36 uur
Helpende plus
24 uur

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Een dag bij Fidesta Piet Blomhuis

Naar album

Impressie appartementen

Naar album

Fidesta Piet Blomhuis

Merel 267
1965GN Heemskerk
Zia, 06 819 329 71
Sima, 06 413 158 22