Fidesta Skoatterhuys in Heerenveen: met zorg gastvrij


Sinds eind 2020 is Fidesta Skoatterhuys in de wijk Skoatterwâld in Heerenveen geopend. "Het is een pareltje, met mooie ruime appartementen en een gezamenlijke grote huiskamer waar bewoners, medewerkers en familie elkaar kunnen ontmoeten. Bewoners krijgen bij ons de zorg die ze nodig hebben. Daarnaast staat gastvrijheid hoog bij ons in het vaandel. We doen er alles aan om bewoners zich welkom en daarmee thuis te laten voelen. We vinden het belangrijk dat zij zichzelf kunnen zijn en zoveel mogelijk hun eigen dagritme kunnen aanhouden. “Niets moet, alles mag”. Ze hebben een grote mate van zelfstandigheid. Zorg en gastvrijheid gaan bij ons hand in hand. Aandacht, een fijne bejegening en respect en de vragen en wensen van de bewoners staan voorop. En natuurlijk lekker eten en gezelligheid."


De zorg kan echt anders

"Mijn naam is Pim Bilder, de zorgondernemer van Fidesta Skoatterhuys. Samen met mijn partner André run ik dit mooie Fidesta huis. Door mijn werkervaring heb ik gezien dat de zorg echt anders kan, persoonlijker, minder overhead. Ook ik ben persoonlijk geconfronteerd met de gevolgen van dementie. Het verloop van deze ziekte heeft bij mijn vader ruim 10 jaar geduurd. Steeds weer een stukje moeten loslaten. De rol van jou als kind verandert en de rollen ouder-kind worden omgedraaid. 

Wij willen een woonplek bieden waar wij de zorg voor de ouder overnemen en de kinderen weer gewoon op bezoek kunnen komen. We bejegenen de bewoners ten allen tijde respectvol. En ook belangrijk: wat we doen moet passen bij hoe de bewoner leeft. En niet, zoals je zo vaak ziet, dat de bewoner zich moet aanpassen aan het systeem.

 


Een klein vast team

We hebben een klein vast team, met verschillende achtergronden. Zo is er een geriatrisch verpleegkundige, een cardiologisch verpleegkundige, verzorgende en helpende, maar ook mensen uit de horeca met een passie voor gastvrijheid. Zelf heb ik ruime ervaring in het runnen van kleinschalige woonvoorzieningen wat hier goed van pas komt. André en ik wonen vlakbij het Fidesta huis, waardoor er korte communicatielijnen zijn.


Moderne en gerieflijke appartementen

Fidesta Skoatterhuys heeft moderne, gerieflijke appartementen: 8 tweekamer appartementen (woonkamer met keukenblok en slaapkamer) en 9 eenkamer appartementen (zitslaapkamer met keukenblok). Alle appartementen hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen, ook als één van hen zorg nodig heeft. Elk appartement heeft weer een ander uitzicht. In alle gevallen is er in Skoatterwald buiten altijd wat te zien.

 

"Voor mij is het een geruststellend idee dat er over mijn moeder wordt ‘gewaakt’"

De moeder van Atze Hartog woont in Fidesta Skoatterhuys.
 
“We zochten voor mijn moeder een kleinschalige woonvorm waar de kwaliteit van leven voorop staat en waar ze zo zelfstandig mogelijk kan wonen en leven met behoud van haar zelfrespect....

Beschikbare appartementen

Fijn 1 kamer appartement
Beschikbaar vanaf heden

Nieuws

Éénkamer appartement beschikbaar
Éénkamer appartement beschikbaar

Vacatures

Huiskamer kok
Samen zorgen voor een lekkere en gezellige maaltijd

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Skoatterhuys

Naar album

Fidesta Skoatterhuys

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Ik ga graag met u in gesprek. U bent van harte welkom!

Groet, Pim Bilder 
Schoterplein 2-5
8448 RP Heerenveen
06 - 826 848 11