Fidesta Noflik Wenje in Oentsjerk: vertrouwd in eigen omgeving


Sinds april 2021 zijn Annemieke Everaerts en haar partner Geart Idzinga de zorgondernemers van Fidesta Noflik Wenje in Oentsjerk. Zelf een kleinschalige woonzorgvoorziening runnen was een jarenlange wens van het echtpaar. Annemieke en Geart hebben heel duidelijk voor ogen hoe ze hieraan invulling willen geven. "Wij vinden het belangrijk dat de bewoners het goed hebben, dat ze ‘noflik’ kunnen wonen, ‘smûk’ en gezellig, en dat ze zich thuis voelen. Van bewoners en familie horen we vaak terug dat het ook echt zo is. En daar doen we het natuurlijk voor." 


Doen waar je blij van wordt.

"Daar hoort bij dat ze zich gehoord voelen en vooral dingen doen waar ze blij van worden. Wat dat betreft past de naam Noflik Wenje precies bij ons. We willen de bewoners een fijne woonplek geven, met daarbij de juiste zorgverlening.”

Fidesta Noflik Wenje heeft zeventien ruime en lichte appartementen, met elk een eigen sanitair (douche en toilet) en keukenblok. Negen appartementen met twee kamers, en acht appartementen met één kamer. Naast appartementen zijn er twee huiskamers waar alle bewoners welkom zijn. Naar behoefte kan een bewoner er de maaltijd gebruiken, maar men kan ook binnenkomen voor een bakje koffie of er gewoon zijn en de reuring van de dag meemaken.  

De appartementen zijn ruim opgezet en vooral de tweekamerappartementen zijn geschikt voor echtparen, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Fidesta Noflik Wenje staat op een prachtige plek, net buiten het dorp Oentsjerk, middenin het bos. U kunt er heerlijk wandelen, dichtbij zijn er voorzieningen. Op het ruime buitenterras is het volop genieten als de zon schijnt.  

"Mijn moeder straalt weer "

Mevrouw Kempenaar woont bij Fidesta Noflik Wenje. 
 
Dochter Metty vertelt dat haar moeder thuis toenemend verward was, soms vergat te eten of spulletjes kwijt was. Ook vereenzaamde ze. “Wat een verschil met nu. Ze eet weer lekker, is...

Beschikbare appartementen

Op dit moment zijn er geen appartementen vrij. Als u dat wilt zetten wij u op de interesselijst. Wij nemen dan contact met u op als er een appartement beschikbaar komt. 
 

Nieuws

Plek voor ontmoeting in Trynwâlden
Fidesta Noflik Wenje in Oentsjerk bied twee dagen per week via Noflik Dwaande dagbesteding aan.... Lees meer...
Plek voor ontmoeting in Trynwâlden

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Noflik Wenje

Naar album

Fidesta Noflik Wenje

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek.
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Annemieke Everaerts en Geart Idzinga 
Frisiastate 24
9062 GX Oentsjerk
(058) 202 30 64
06 - 11 19 20 75