Fidesta Noflik Wenje in Oentsjerk: vertrouwd in eigen omgeving


Sinds april 2021 zijn Annemieke en haar partner Geart Idzinga de zorgondernemers van Fidesta Noflik Wenje in Oentsjerk. Zelf een kleinschalige woonzorgvoorziening runnen was een jarenlange wens van het echtpaar. Annemieke en Geart hebben heel duidelijk voor ogen hoe ze hieraan invulling willen geven. "Wij vinden het belangrijk dat de bewoners het goed hebben, dat ze ‘noflik’ kunnen wonen, ‘smûk’ en gezellig, en dat ze zich thuis voelen. Van bewoners en familie horen we vaak terug dat het ook echt zo is. En daar doen we het natuurlijk voor." 


Doen waar je blij van wordt 

"Daar hoort bij dat ze zich gehoord voelen en vooral dingen doen waar ze blij van worden. Wat dat betreft past de naam Noflik Wenje precies bij ons. We willen de bewoners een fijne woonplek geven, met daarbij de juiste zorgverlening.”

Fidesta Noflik Wenje heeft dertien ruime en lichte appartementen, met elk een eigen douche/toilet en keukenblok. Er zijn vooral tweeka­merappartementen, en een paar eenpersoon­sappartementen. In de loop van 2022 komen er nog vier nieuwe appartementen bij. De verbouwing is al gaande.  
Er is een grote huiskamer waar alle bewoners welkom zijn. Voor wie dat wil kan er eten, maar ook langskomen voor een bakje koffie of er gewoon zijn en de reuring van de dag meemaken.  
Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Fidesta Noflik Wenje staat op een prachtige plek, net buiten het dorp, middenin het bos. U kunt er heerlijk wandelen. Op het ruime buitenterras is het volop genieten als de zon schijnt.  

"Mijn moeder straalt weer "

Mevrouw Kempenaar woont bij Fidesta Noflik Wenje. 
 
Dochter Metty vertelt dat haar moeder thuis toenemend verward was, soms vergat te eten of spulletjes kwijt was. Ook vereenzaamde ze. “Wat een verschil met nu. Ze eet weer lekker, is...

Beschikbare appartementen

Er zijn op dit moment geen appartementen vrij. Als u wilt zetten wij u al wel op de interesselijst. Wij nemen dan contact met u op als er een appartement beschikbaar komt. 
 

Nieuws

Vanaf 4 april: plek voor ontmoeting in Trynwâlden
Vanaf 4 april start in Oentsjerk twee dagen per week Noflik Dwaande. Het wordt een plek voor... Lees meer...
Vanaf 4 april: plek voor ontmoeting in Trynwâlden

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is geschikt voor ouderen die zich thuis niet meer prettig en veilig voelen. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruit gaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of ze voelen zich alleen en het lukt ze niet meer goed om goed de dag door te komen. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Ze kunnen er leven zoals ze gewend zijn. Dat betekent dat ze zelf bepalen hoe hun dag eruitziet, waarbij ze rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. Ze wonen en leven immers met elkaar onder één dak.

Bewoners zijn bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft rust en een vertrouwd en veilig gevoel, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben, zo nodig met domotica een aanpassingen. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, ze horen erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren hen om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met hun hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee. Samen met een hecht team van medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. De medewerkers zien de bewoners en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze doen ertoe. Ze zien vaak snel wat een bewoner nodig heeft of als er iets niet goed gaat, bijvoorbeeld met hun gezondheid of hoe ze zich voelen.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de bewoner.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op om een afspraak te maken.

Nee. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Er is altijd iemand nabij (24 uurs zorg). Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
 
Als u in een Fidesta huis komt wonen betaalt u maandelijks:
  • Huur van uw eigen appartement, huurservicekosten en nutsvoorzieningen (gas, water, licht);
  • Dienstverleningskosten (kosten voor onder andere dienstverlening, eten en drinken);
  • Naast de vergoeding die u krijgt voor de zorg, ondersteuning en begeleiding, betaalt de meeste bewoners een eigen bijdrage (afhankelijk van uw eigen situatie).
Wonen in een Fidesta huis is veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Bovendien bent u bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). We merken dat dit rust en een veilig gevoel geeft, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten.

Voor alle vergoedingen heeft u een indicatie en een Persoonsgebonden Budget (PGB) nodig.

Op de website van Zorgwijzer leest u uitgebreide heldere informatie over een PGB. 
 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Noflik Wenje

Naar album

Fidesta Noflik Wenje

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek.
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Annemieke Everaerts en Geert Idzinga 
Frisiastate 24
9062 GX Oentsjerk
(058) 202 30 64
06 - 11 19 20 75