We laten graag bewoners en hun familie over hun ervaringen vertellen. Het kan u helpen om een beter beeld te krijgen van het wonen in een Fidesta huis. Alle ervaringen leest u hier
Ook zijn we aangesloten bij ZorgkaartNederland, een onafhankelijke website waar mensen hun ervaringen met de zorg delen. De waarderingen over de Fidesta huizen leest u hier

Fidesta Noarderthús

"Gelukkig kan ik hier blijven "

Riet Muller-Theunissen woont in Fidesta Noarderthús.
 
“Thuis in IJlst voelde ik me niet meer veilig. Mijn dochter zag ook dat het niet meer ging, ik ben vergeetachtig. Toen heeft mijn dochter geregeld dat ik hier kon wonen. Eerst was ik bang dat ik na een tijdje weer terug naar huis moest, maar gelukkig kan ik blijven. Als ik hulp nodig heb, dan is er zo iemand bij me. Ook helpen de medewerkers me met mijn medicijnen, ze zijn heel aardig voor me. Ik doe een paar keer per week mee aan de dagbesteding van Fidesta Noarderthús. Ik vind het gezellig om met de andere bewoners samen dingen te doen en met elkaar koffie te drinken en te eten. Ik ben heel dankbaar en gelukkig dat ik hier nu woon, ik wil niet meer weg.”
Fidesta Noarderthús

"Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. "

Thea Siemensma woonde samen met haar man Symen in Fidesta Noarderthús.
 
“Symen had dementie en we wilden het voor zijn dat het thuis niet meer ging. Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. Dat vonden we bij Fidesta Noarderthús. In Workum, waar mijn man is geboren. Ik wil ook het laatste stukje samen doormaken.
Het is ons hier prima bevallen, we hadden een mooi appartement. Het kleinschalige karakter vind ik erg prettig. We waren als het ware één grote familie met elkaar. Naast Froukje en Leen is er een vast team medewerkers dat ons goed kende. De lijnen zijn kort, ook met de huisarts is het contact erg goed geweest. Voor mij was het belangrijk dat ik voldoende inspraak had.
Ook toen Symen lichamelijk achteruit ging, kreeg hij de zorg die hij nodig had. Wat ik zelf kon, deed ik zelf, de medewerkers deden de rest. En als ik even weg wilde, dan kon dat. Ik heb mijn man altijd met een gerust hart even alleen gelaten.”