We laten graag bewoners en hun familie over hun ervaringen vertellen. Het kan u helpen om een beter beeld te krijgen van het wonen in een Fidesta huis. Alle ervaringen leest u hier
Ook zijn we aangesloten bij ZorgkaartNederland, een onafhankelijke website waar mensen hun ervaringen met de zorg delen. De waarderingen over de Fidesta huizen leest u hier

Fidesta Noarderthús

"Gelukkig kan ik hier blijven "

Riet Muller-Theunissen woont in Fidesta Noarderthús.
 
“Thuis in IJlst voelde ik me niet meer veilig. Mijn dochter zag ook dat het niet meer ging, ik ben vergeetachtig. Toen heeft mijn dochter geregeld dat ik hier kon wonen. Eerst was ik bang dat ik na een tijdje weer terug naar huis moest, maar gelukkig kan ik blijven. Als ik hulp nodig heb, dan is er zo iemand bij me. Ook helpen de medewerkers me met mijn medicijnen, ze zijn heel aardig voor me. Ik doe een paar keer per week mee aan de dagbesteding van Fidesta Noarderthús. Ik vind het gezellig om met de andere bewoners samen dingen te doen en met elkaar koffie te drinken en te eten. Ik ben heel dankbaar en gelukkig dat ik hier nu woon, ik wil niet meer weg.”
Fidesta Noarderthús

"Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. "

Thea Siemensma woont samen met haar man Symen in Fidesta Noarderthús.
 
“Symen heeft dementie en we wilden het voor zijn dat het thuis niet meer ging. Voor mij stond voorop dat het een plek was waar we samen konden blijven wonen. Dat vonden we bij Fidesta Noarderthús. In Workum, waar mijn man is geboren. Ik wil ook het laatste stukje samen doormaken.
Het bevalt ons hier prima, we hebben een mooi appartement. Het kleinschalige karakter vind ik erg prettig. We zijn als het ware één grote familie met elkaar. Naast Froukje en Leen is er een vast team medewerkers dat ons goed kent. De lijnen zijn kort, ook met de huisarts is het contact goed. Voor mij is belangrijk dat ik voldoende inspraak heb.
Nu Symen ook lichamelijk achteruitgaat, heeft hij meer zorg nodig. Wat ik zelf kan, doe ik zelf, de medewerkers doen de rest. En als ik even weg wil, dan kan dat. Ik laat mijn man met een gerust hart even alleen.”