Fidesta Zorg Franchise | Zorg voor mens en leefbaarheid | Leeuwarden | 088-666 62 22 | info@fidestazorg.nl

Fidesta Stienzerhiem - Stiens

Krekt even in bytsje oars

--------------------

Adres:
Pyter Jurjensstrjitte 21
9051 BR Stiens
Telefoon: (058) 767 62 99
E-mail: info@fidesta-stienzerhiem.nl
Website: www.fidesta-stienzerhiem.nl
Bezoek ook onze facebookpagina 

--------------------
                                                                 
Fidesta Stienzerhiem in Stiens is een beschutte, kleinschalige woonzorgvoorziening, geschikt voor hulpbehoevende ouderen die lichte tot matige zorg nodig hebben. Naast zorg hebben ze behoefte aan aandacht, veiligheid en welzijn. En dat krijgen ze volop in Fidesta Stienzerhiem. Als je binnenstapt voelt het gelijk goed en voel je je welkom. Er wordt goed voor de bewoners gezorgd. Echt persoonlijk, dat is wat wonen in Fidesta Stienzerhiem kenmerkt. En dan vaak 'krekt even in bytsje oars', zoals zorgondernemer Petra Dol altijd zegt.
Bewoners hebben hun eigen appartement en er is een gezamenlijke huiskamer. Het Fidesta huis ademt huiselijkheid uit, je merkt direct dat het geen verpleeghuis is. Er wordt iedere dag heerlijk vers gekookt met ingrediënten uit de buurt. 
Het contact met de familie gaat vaak snel en gemakkelijk, dat is wel zo prettig. En familie en vrienden worden zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse gang van zaken, een activiteit of gewoon gezellig samenzijn.

'Ik ha it hjir best nei it sin. Ik  heb mijn eigen appartement en ik krijg elke dag de zorg die ik nodig heb. Ik kan niet goed alleen zijn, ook daarom vind ik het hier zo fijn wonen. Er zijn altijd mensen in de buurt: medebewoners, medewerkers en vrijwilligers. Ze denken hier goed om mij: even een praatje, samen koffie drinken en eten, en vrijwilligers die zo nu en dan even een kuiertje met me maken. Voor een beetje gezelligheid hoef ik de deur niet uit.'
Bewoonster Fidesta Stienzerhiem  

Vlakbij het centrum 
Fidesta Stienzerhiem ligt op een paar honderd meter van het knusse centrum van Stiens, vlakbij de winkels. Het huis telt 9 appartementen: zes appartementen - variërend van 45-50 m² - beschikken over een ruime woon- en slaapkamer waarvan een aantal geschikt zijn voor een echtpaar. De overige drie appartementen hebben een woon-slaapkamer van circa 30 m². Elk appartement beschikt over een keukenblok en een eigen ruime douche/toiletruimte. 

Vier nieuwe appartementen en een logeerkamer
Sinds maart 2020 heeft Fidesta Stienzerhiem vier nieuwe appartementen. Elk appartement - variërend van 46m² tot 50m² - heeft een en woon- en een slaapkamer, een keukenblok en een wc/douche. Ook heeft de aanbouw een logeerkamer, waar iemand tijdelijk kan verblijven om te herstellen na bijvoorbeeld ziekenhuisopname, na revalidatie of om de mantelzorger thuis te ontzorgen.

   

Vertrouwde gezichten
Het professioneel, betrokken zorgteam, de vrijwilligers en zorgondernemer Petra Dol zijn de dagelijkse vertrouwde gezichten voor de bewoners. De medewerkers wonen bijna allemaal in de omgeving van Stiens. Dit zorgt voor verbondenheid en herkenning voor de bewoners die vaak zelf ook uit de buurt komen.

Petra Dol, zorgondernemer
Petra Dol is de eigenaar/zorgondernemer van Fidesta Stienzerhiem. Ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van zorg en welzijn, waaronder het werken in een kleinschalige woonvorm. Door alle ervaringen kreeg ze haar eigen ideeën over hoe het wonen met zorg er naar haar idee uit moet zien. En dat brengt ze nu met haar collega's in de praktijk. Voor haar en het team is niet alleen de zorg maar vooral ook het welzijn belangrijk. Het aandacht hebben voor het individu, de persoonlijke wensen en (on)mogelijkheden. En dat altijd 'krekt even in bytsje oars'. 

Meer informatie