Dagbesteding

Dagbesteding is voor ouderen die thuis wonen, maar op zoek zijn naar een prettige en nuttige invulling van hun dag. Ze hebben behoefte aan meer structuur en ze hebben daarbij ondersteuning nodig. Deze ouderen gaan geestelijk achteruit (ze hebben bijvoorbeeld dementie) en/of ze gaan lichamelijk achteruit. Mogelijk voelen ze zich ook alleen. Dan is de dagbesteding wellicht iets voor hen. Het helpt ook om hun mantelzorgers te ontlasten.

In een huiselijke en gezellige omgeving doen de deelnemers mee aan gezamelijke activiteiten of doen ze hun eigen dingen. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling zijn, een spelletje doen, knutselen of samen koffiedrinken. De begeleider kijkt samen met de deelnemers hoe ze de ochtend/middag door willen brengen en wat ze graag willen doen.

In een aantal situaties heeft een deelnemer recht op een bijdrage (PGB) in het kader van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).


Interesse of meer weten? 

Neem gerust contact op met de zorgondernemers van de Fidesta huizen. Zij gaan graag met u in gesprek. Fidesta Stienzerhiem (Stiens) en Fidesta Sinnemahuys (Dronryp) hebben op dit moment (nog) geen dagbesteding.