Over Fidesta

Wat is een Fidesta huis

Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dicht bij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Bewoners zijn bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht), een vertrouwd gevoel. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. De bevlogen en zeer betrokken zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis, ze werken zelf ook mee. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen.


Woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in

Wonen in een Fidesta huizen is geschikt voor mensen die zich thuis niet meer meer prettig en veilig voelen. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruit gaan (bijvoorbeeld vanwege dementie)*. Of ze voelen zich alleen en het lukt ze niet meer goed om goed de dag door te komen. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.

Fidesta it Hofke in Grou richt zich op een andere doelgroep: daar worden mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking begeleid. 

Gedreven zorgondernemers

Een Fidesta huis wordt gerund door gedreven zorgondernemers - de franchisenemers - die zelf vaak meewerken. Ze zorgen voor een vertrouwd thuis voor de bewoners en geven dit - binnen de kaders van franchiseformule Fidesta - op eigen manier vorm met hun eigen ideeën. Ze kennen de bewoners en cliënten goed en doen er - samen met het zorgteam en vrijwilligers - alles aan om het hen naar de zin te maken. 
De franchisenemers zijn van een Fidesta huis zijn gastheer/gastvrouw, zorgaanbieder, zorgverlener en huisbaas tegelijk. Ze zijn ook de werkgever van de medewerkers die in dienst zijn. 

Waar zijn Fidesta huizen 

Er zijn 8 Fidesta huizen in Friesland. We groeien langzaam maar zeker toe naar 15 huizen. Groter willen we ook niet, we willen kleinschalig blijven. 


 

Onze vacatures

Stageplekken verzorgende & helpende zorg en welzijn

Stagelopen in een gezellig, toegankelijk en vertrouwd (t)huis
Fidesta Stienzerhiem Stiens

Activiteitenbegeleider

20-36 uur
Fidesta Piet Blomhuis Heemskerk

Helpende plus

24 uur
Fidesta Piet Blomhuis Heemskerk

Verzorgende IG

Initiatief nemen in een kleinschalig en informeel team
Fidesta Vliethuus Leeuwarden

Verzorgende IG

Samen met je collega's de beste kwaliteit van zorg geven!
Fidesta Offingaburg Hallum

Huiskamer kok

Samen zorgen voor een lekkere en gezellige maaltijd
Fidesta Skoatterhuys Heerenveen

Word vrijwilliger bij ons!

Fidesta Noarderthús Workum