Fidesta Zorg Franchise | Zorg voor mens en leefbaarheid | Leeuwarden | 088-666 62 22 | info@fidestazorg.nl

Overname Noflik Wenje definitief

<< Terug 7 april 2020
Overname Noflik Wenje definitief

Fidesta Zorg Franchise neemt woonzorglocatie Noflik Wenje in Oenkerk per 1 mei a.s. definitief over van ouderenzorgorganisatie Patyna. In februari was al een voorgenomen besluit getekend. De overname gaat door nu duidelijk is dat alle tien cliënten in Noflik Wenje blijven wonen. Irene van Dellen wordt de zelfstandig zorgondernemer van Fidesta Noflik Wenje. De definitieve overname en invulling van het zorgondernemerschap geven alle betrokkenen rust en duidelijkheid na alle onzekerheden. Met de overname blijft Noflik Wenje voor de regio Trynwâlden behouden.

Met alle bewoners en/of hun naasten zijn individuele gesprekken geweest. Alle tien bewoners hebben aangegeven graag in Noflik Wenje te blijven wonen. Ook een groot deel van de huidige medewerkers gaat mee naar Fidesta.

Zelfstandig zorgondernemer bekend
Met Irene van Dellen als zelfstandig zorgondernemer van Fidesta Noflik Wenje is de continuïteit in zorg en welzijn voor de bewoners geborgd. Van Dellen is geen onbekende: zij werkt al een aantal maanden als verpleegkundige en teamleider in Noflik Wenje. ‘’Irene kent Noflik Wenje en heeft zich al bewezen in het team als teamleider. Dat zij haar interesse voor het zorgondernemerschap heeft aangegeven, was voor ons een cadeau,” aldus Kathy Terenstra, directeur Fidesta. In het franchiseconcept ontzorgt en ondersteunt Fidesta de zorgondernemer, zodat zij zich zoveel mogelijk kan richten op het verlenen van zorg en welzijn. Er zijn nog gesprekken gaande met een kandidaat om als duo het zorgondernemerschap in te vullen. “Het is geweldig dat de huidige bewoners op deze locatie kunnen blijven wonen en dat de bekende gezichten zorg blijven verlenen”, zo reageert Johan Krul, bestuursvoorzitter bij Patyna.

Tot 1 mei a.s. vindt in goede samenwerking de overgang van Patyna naar Fidesta plaats, samen met het Zorgkantoor. De Ondernemingsraad van Patyna en de Lokale Cliëntenraad van Noflik Wenje zijn akkoord met de overname.