Fidesta Vliethuus in Leeuwarden: warm en huiselijk 


Fidesta Vliethuus is het prachtige nieuwe Fidesta huis aan het Noordvliet in Leeuwarden. De eerste bewoners wonen er sinds begin oktober. Fidesta Vliethuus is een kleinschalige en beschutte woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Aan dit type woonvormen is veel behoefte, ook in Leeuwarden. Er wonen ouderen die lichamelijk en/of geestelijk achteruitgaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Ze hebben behoefte aan lichte tot matige zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Belt u gerust voor een afspraak. 

 

Een vertrouwd thuis

Het Fidesta huis heeft 18 tweekamerappartementen (met eigen balkon) op de 1e, 2e en 3e verdieping. Op de 1e verdieping is een zeer ruime en tegelijk knusse binnenruimte waar u als u wilt met anderen kunt eten of gezellig kunt zitten. 

Een vertrouwd thuis, dat is wonen in Fidesta Vliethuus. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dicht bij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Bewoners zijn in het Fidesta huis niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht), een vertrouwd gevoel. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Elly Knuijver en Michel Walbeek, de bevlogen en zeer betrokken zorgondernemers, zijn het gezicht van hun Fidesta huis, ze werken zelf ook mee. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen. Elly en Michel hebben duidelijk voor ogen waar ze voor gaan: van Fidesta Vliethuus een gezellig, toegankelijk en een vertrouwd thuis maken voor bewoners en voor medewerkers. Elly en Michel zeggen hierover: ‘Bij ons wonen is: je thuis voelen met de gezelligheid van samen mogen zijn, veel aandacht voor welzijn en je veilig voelen. Huiselijke knusheid en lekker gezond eten staan letterlijk centraal bij ons. In het midden tussen alle appartementen mogen bewoners aanschuiven voor een kopje koffie of thee, een spelletje spelen of voor een praatje. Het is ook de plek waar samen gegeten kan worden. Maar dat hoeft natuurlijk niet.’

Beschikbare appartementen

2-kamerappartement voor wonen met zorg
Beschikbaar vanaf heden

Nieuws

Kom langs: perpernotenmiddag en kerstknutselen
In december organiseren we twee gezellige activiteten:
  • Vrijdag 2 december: pepernotenmiddag,...
Lees meer...
Kom langs: perpernotenmiddag en kerstknutselen

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. Een open sollicitatie is altijd welkom bij het Fidesta huis naar je keuze. 

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is geschikt voor ouderen die zich thuis niet meer prettig en veilig voelen. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruit gaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of ze voelen zich alleen en het lukt ze niet meer goed om goed de dag door te komen. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Ze kunnen er leven zoals ze gewend zijn. Dat betekent dat ze zelf bepalen hoe hun dag eruitziet, waarbij ze rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. Ze wonen en leven immers met elkaar onder één dak.

Bewoners zijn bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft rust en een vertrouwd en veilig gevoel, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten. Ze krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben, zo nodig met domotica een aanpassingen. Ook echtparen zijn welkom, ook als maar één van hen zorg nodig heeft.

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis en welkom voelen. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, ze horen erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren hen om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met hun hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee. Samen met een hecht team van medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. De medewerkers zien de bewoners en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze doen ertoe. Ze zien vaak snel wat een bewoner nodig heeft of als er iets niet goed gaat, bijvoorbeeld met hun gezondheid of hoe ze zich voelen.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met de bewoner.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op om een afspraak te maken.

Nee. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Er is altijd iemand nabij (24 uurs zorg). Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.
 
Als u in een Fidesta huis komt wonen betaalt u maandelijks:
  • Huur van uw eigen appartement, huurservicekosten en nutsvoorzieningen (gas, water, licht);
  • Dienstverleningskosten (kosten voor onder andere dienstverlening, eten en drinken);
  • Naast de vergoeding die u krijgt voor de zorg, ondersteuning en begeleiding, betaalt de meeste bewoners een eigen bijdrage (afhankelijk van uw eigen situatie).
Wonen in een Fidesta huis is veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Bovendien bent u bij ons niet alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). We merken dat dit rust en een veilig gevoel geeft, zowel bij de bewoners zelf als bij hun naasten.

Voor alle vergoedingen heeft u een indicatie en een Persoonsgebonden Budget (PGB) nodig.

Op de website van Zorgwijzer leest u uitgebreide heldere informatie over een PGB. 
 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Vliethuus

Naar album

Fidesta Vliethuus

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. 

Groet Elly en Michel 
Noordvliet 443
8921 HH Leeuwarden
06 - 485 605 84