Fidesta Stienzerhiem in Stiens: "krekt even in bytsje oars"

Als je binnenstapt bij ons Fidesta Stienzerhiem in Stiens voel je gelijk dat het goed is. Petra Dol, de zorgondernemer en het gezicht van Fidesta Stienzerhiem, hecht hier veel waarde aan.

"We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Het zijn vooral de gemoedelijke en ontspannen sfeer die hier voor zorgen. Bewoners zeggen vaak: ik ben hier thuis en het voelt als een warm bad. Dat is precies wat we willen. Ons Fidesta huis ademt huiselijkheid uit, je merkt direct dat het geen verpleeghuis is. En goed om te weten: we doen het hier vaak 'krekt even in bytsje oars, daar houden we van."

 


"Hier wil ik wel wonen"

Petra werkt al jaren in de zorg, zo ook in kleinschalige woonvormen. Door deze ervaringen kreeg ze haar eigen ideeën over hoe het wonen eruit kan zien als je niet meer thuis kunt of wilt wonen. En dat brengt ze nu met haar collega's in de praktijk in Fidesta Stienzerhiem.

"Voor ons is niet alleen de zorg, maar ook het welzijn belangrijk. Het aandacht hebben voor het individu, de persoonlijke wensen en wat iemand nog kan en niet meer kan en dat vertalen in mogelijkheden. Er is ook altijd tijd voor een praatje en gezelligheid."

Petra merkt dat het voor mogelijke bewoners vaak een hele stap is om te verhuizen naar een Fidesta huis.

"Eenmaal bij ons over de drempel zeggen ze vaak: "Ooh, maar hier wil ik wel wonen". Onze bewoners wonen bij ons zelfstandig in hun eigen appartement, en tegelijk zijn ze hier onderdeel van het dagelijks leven. Ze helpen mee in de tuin, medewerkers gaan er met hen op uit of ze doen mee aan de gymnastiek. Maar niks moet. De gezamenlijke huiskamer is de centrale plek om samen te komen. Hier eten we ook met zijn allen. We koken iedere dag heerlijk vers, met ingrediënten uit de buurt. Wil iemand in z'n eigen appartement eten, dan kan dat ook."  

"Het contact met de familie en de huisarts gaat snel en gemakkelijk, dat is wel zo prettig. We betrekken familie en vrienden zoveel mogelijk bij de dagelijkse gang van zaken, een activiteit of gewoon gezellig samenzijn."

Vlakbij het centrum 

Fidesta Stienzerhiem ligt dicht bij het knusse centrum van Stiens, met winkels op loopafstand. Het huis telt 13 appartementen, waarvan 3 éénkamerappartementen en 10 appartementen met een eigen slaapkamer, waarvan enkele geschikt voor een echtpaar. De appartementen varieren van grootte, tussen 30 m2 tot 45 m2. Elk appartement beschikt over een eigen ruime douche/toiletruimte en een keukenblok. 

Logeerkamer

Momenteel is er geen logeerkamer in Fidesta Stienzerhiem. Zoekt u een adres, waar iemand tijdelijk kan verblijven om te herstellen of om de mantelzorger(s) te ontzorgen. Informeer dan bij Fidestazorg na de mogelijkheden van tijdelijke opvang, op telefoonnummer 088-6666222.


Dit is Fidesta Stienzerhiem, krekt even in bytsje oars

"Ik ha it hjir poerbêst"

Feikje Brouwer woont sinds vorig jaar in Fidesta Stienzerhiem.
 
Ze verliet na 42,5 jaar haar vertrouwde stek in Britsum. “Ik ha it hjir poerbëst”, zegt ze opgewekt, maar het was wel wennen. “Het besef dat ik niet meer terugkom in...

Beschikbare appartementen

Op dit moment zijn er geen appartementen vrij. Als u dat wilt zetten wij u op de interesselijst. Wij nemen dan contact met u op als er een appartement beschikbaar komt. 
 

Nieuws

Blog: niet nóg een keer verhuizen
Ik geef regelmatig een rondleiding. Vaak zijn het de kinderen die met hun vader of moeder... Lees meer...
Blog: niet nóg een keer verhuizen

Vacatures

Stageplekken verzorgende & helpende zorg en welzijn
Stagelopen in een gezellig, toegankelijk en vertrouwd (t)huis

Veelgestelde vragen

Een Fidesta huis is voor u geschikt als u zich in uw huis alleen niet meer prettig en veilig voelt. U heeft behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn. Dat kan omdat u lichamelijk minder wordt en/of geestelijk achteruit gaat (bijvoorbeeld vanwege dementie). Of u voelt zich alleen en het lukt u niet meer om goed de dag door te komen. Ook voor uw partner of mantelzorgers kan dit te zwaar worden. Al met al gaat het thuis niet meer, of u wilt dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Ook als echtparen bent u welkom als één van u zorg nodig heeft. 
Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. U woont er zelfstandig in uw eigen appartement, met vrijheid en regie over uw eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor u zijn. Dat betekent dat u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet, waarbij we rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. We wonen en leven met elkaar onder één dak. U krijgt daarbij de lichte tot matige zorg die u nodig heeft, zo nodig met domotica en aanpassingen. De bevlogen zorgondernemers zijn het gezicht van hun Fidesta huis en ze werken zelf ook mee.

De beschutte woonomgeving, de warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. Maar nog belangrijker, we bieden veiligheid. U bent bij ons nooit alleen, er is altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). Dit geeft u rust en een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

En u kunt bij Fidesta ook met uw partner, broer, zus, vriend, vriendin bij ons komen wonen, mits één van u zorg behoeft. 

Door dit alles is wonen in een Fidesta huis veel meer dan het huren van een appartement en het afnemen van zorg en dienstverlening. De warmte, de persoonlijke aandacht, de huiselijke en gemoedelijke sfeer en de gezelligheid zorgen ervoor dat u zich thuis en welkom voelt. 

Bewoners zijn in een Fidesta huis onderdeel van het dagelijks leven, u hoort erbij; wie dat wil kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, koken of de tuin mooi maken. We stimuleren u om actief te blijven en bijvoorbeeld zelf lichte huishoudelijke klusjes te doen of met uw hobby bezig te zijn. 

De gezamenlijke huiskamer is een fijne plek om anderen te ontmoeten en gezellig samen te komen voor een praatje, koffiedrinken, gezond en vers eten en samen activiteiten te doen. Dat geeft structuur aan de dag. Bewoners beslissen zelf of ze hier bij willen zijn: niks moet, alles mag.

Een Fidesta huis ademt persoonlijk contact. Dat zie en voel je in alles wat er gebeurt: er is tijd en aandacht voor elkaar, even een arm om de schouder en lekker naar buiten en de wind door de haren. Samen met een hecht team van de zorgondernemers en medewerkers – die bewust hebben gekozen voor kleinschaligheid – en vrijwilligers zijn ze nauw betrokken bij iedereen. Het team zien de bewoners vaak en kennen hen goed, met ieder hun eigen gewoontes en wensen. Ze zien vaak snel wat u nodig heeft of als er iets niet goed gaat.

De lijnen zijn kort, wat flexibiliteit en heldere communicatie geeft. We kunnen als het nodig is snel overleggen met bijvoorbeeld de huisarts of de naasten. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met u.
 

Jazeker. U bent van harte welkom voor een rondleiding in een Fidesta huis. Zo kunt u proeven of wonen in een Fidesta huis iets voor u is. De zorgondernemer vertelt u graag meer. Neemt u gerust contact op met de zorgondernemer om een afspraak te maken.

Nee, wij zijn geen verpleeghuis. Een verpleeghuis is voor mensen die intensieve complexe zorg nodig hebben (24 uurs zorg). Bewoners in een Fidesta huis wonen zelfstandig in hun eigen appartementen en krijgen lichte tot matige zorg. Een Fidesta huis is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. Er is wel altijd iemand nabij (24 uurs toezicht). 
 
Bij Fidesta zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Zie de informatie kosten en vergoeding

 
Lees alle veelgestelde vragen

Fotoalbums

Sfeer proeven bij Fidesta Stienzerhiem

We geven u graag een kijkje in het dagelijks...

Naar album

Fidesta Stienzerhiem

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Ik ga graag met u in gesprek.
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de de interesselijst.

Groet, Petra Dol 
Pyter Jurjensstrjitte 21
9051 BR Stiens
06 - 20 02 22 44 (Petra) / (058) 767 62 99 (Fidesta Stienzerhiem)